+36 20 426 4450

Kapcsolódó módszerek, kezelések

Fülakupunktúrás addiktológia

Az akupunktúra olyan kezelési módszer, amellyel visszaállítható a test kibillent egyensúlya. A fülünkön található több mint száz akupunktúrás ponton keresztül közvetlen hatással lehetünk az adott szervre vagy szerv rendszerre, ami által beindulnak az öngyógyító folyamatok.
A kezelés szenvedélybetegségek és fogyókúrák területén hatékonyan alkalmazható.

Pránanadi

A pránanadi két szanszkriteredetű szóból alkotott kifejezés. A prána: jelentése szél (más forrás szerint: életerő, energia), a nadi jelentése pedig: ér, cső, csatorna, folyam –
az Ájurvédaés a jógaközponti fogalmai. A pránanadi
tehát életenergia­csatornának fordítható.

A prána a pránanadi filozófiája szerint egyfajta mindent átható erőteljes energia, ami támogatja az életfolyamatokat. Használata, ebből eredően, harmóniát hoz létre a fizikai és tudati szintek között.

A pránanadi hatásmechanizmusai:

Életfolyamatokat támogat, valamennyi – fizikai, pszichikai, spirituális – síkon hat. Igazodik minden élő és élettelen egyéni igényeihez. Támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat, enyhíti a fájdalmat, segít a félelem, harag, méreg, depresszió, aggodalom és kétségek közt lévő levertség legyőzésében.

Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai megterhelés leküzdését, segíti a tanulást. Előnyösen befolyásolja az emberekhez való viszonyulásunkat, komoly szerepe van a kapcsolatok építésében, ápolásában. Serkenti a kreativitást, növeli a teljesítő­képességet. Elősegíti az önmegismerést, támogatja a könnyebb beilleszkedést.

Access Bars

Az Access Consciousness rendszerének egyik technikájáról van szó, amit Access Bars­nak (Bar­ok futtatása) hívnak. A Barok olyan pontok a hajas fejbőrön és az arcon,
amelyek eltárolták a valaha magunkévá tett összes hiedelmünk elektromágneses összetevőjét, olyan gondolatokat, előítéleteket, elképzeléseket, szabályokat, amelyekhez ragaszkodtunk.

A kezelés nagyon kellemes, lazító, leginkább egy finom fejmasszázshoz hasonlít. Ennek során véglegesen törlődnek az életünket korlátozó hiedelmeink, így nyitottá válunk az új dolgokra, gondolatokra, hitekre.

Az Access Bars­t Gary M. Douglas fedezte fel, rendszere (az Access Consciousness) ma a világ 46 országában van jelen, és már több ezer embernek segített, hogy változtasson az életén.

Az irányítás a Mi kezünkben van, ha sikerül megszabadulnunk az önkorlátozó hiedelmeinktől, amelyeket valaha is igaznak fogadtunk el, akkor életünk gyökeres változások előtt áll. Az előítéleteket, nézőpontokat a szüleinktől kaptuk, egyszerűen azért, mert ők is ezt tanulták az elődeiktől. Az Access Bars módszere segítségével azonban akár több ezer évnyi korlátot törölhetsz az életedből, egészen könnyedén, csupán engedned kell…

A kezelés során a páciens kényelmesen fekszik, a kezelő pedig ujjait sorban a fejen, arcon lévő pontokra helyezi (összesen 32 pont, ún. Bar van). Többnyire egyértelműen érzi, amikor “eltalálja” a pontokat, melyek érintése mikro kisüléseket hoz létre, és azonnali változásokat indít el az agyban. A kezelés ide 1 óra, gyerekeknél jóval rövidebb idő is elég.

Az Access Bars nem egyébről szól, mint a fölösleges programjaid törléséről, hogy azután pozitívakra cserélhesd őket, megengedő kérdések feltevésével. A Bar­ok futtatása rendkívül jól képes kiegészíteni bármilyen egyéb módszert, hiszen befogadóbbá tesz a gyógyulásra, változásra, tehát a tudatosabbá válást is elősegíti.

ÉFT – Érzelmi Felszabadítás Technikája

Egy érzelmi stresszoldó módszer, mely hatékony segítséget nyújt a pszichés – érzelmi – lelki  problémák gyökerének feltárásban.

Tehát az EFT napjaink egyik iregetés stresszoldó módszere. Az arcunkon, mellkasunkon és a kezünkön lévő akupresszúrás pontok „kopogtatása”, kezelése miközben a megfelelő módon megfogalmazzuk magunknak aktuális testi­lelki problémánkat. Az elektromágneses energiát a testünkben bevezető akupresszúrás pontok stimulálásával működtetjük. Kapcsolatba lépünk vele, feloldjuk rossz érzéseinket, a stresszt, ami útjában áll az energia szabad áramlásának testünkben. Ezek az elakadások, stresszpontok tehetnek beteggé minket.

Célunk a sresszmentes élet, életenergiánk akadálymentes, folyamatos áramoltatása. A technika könnyen elsajátítható, otthon magunkon is végezhető.

A kezelés ideje: 1­ 1,5 óra