+36 20 426 4450

Kineziológia

Kineziológia

kinez1

A kineziológia egy hatékony, kíméletes, egészségjavító és stressz-oldó módszer. Speciális technikákkal segít a szervezetnek test-lélek-szellem szintjén visszaállítani az egyensúlyt.

Mindennapi stresszeink tárolódnak fizikai testünkben, ezek felismerése és átalakítása történik egy kineziológiai kezelés alkalmával.

Mi a módszer lényege?

Agyunk, mint egy óriási bio-komputer raktározza a beérkező információkat, életeseményeket akár a fogantatástól kezdődően. Ezek az információk tudatos szintre hozhatóak izomteszteléssel. A fájdalmas életeseményekhez kapcsolódó negatív rögzült minták, speciális technikák segítségével átalakíthatók, semlegesíthetők.

Többféle kineziológiai ág ismert, én a leggyakrabban a következőket alkalmazom:

 • Touch for Health – TfH (gyógyító érintés),
 • One Brain (három az egyben),
 • Stress Release (stressz-oldás).

Miben nyújthat segítséget a Kineziológia? Az életünk bármely területén segíthet a stressz-oldásban, többek között:

 • a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításában,
 • a tanulási nehézségek átalakításában,
 • párkapcsolati, vagy kapcsolati problémák rendezésében,
 • szorongásos tünetek enyhítésében,
 • az egészséges önbizalom felépítésében,
 • önmagunk értékeinek felismerésében,
 • veszteségeink feldolgozásában (pl. gyász, szakítás).

Hogyan történik egy kineziológiai kezelés?

1, Megbeszéljük az adott problémát és közösen megfogalmazzuk a célt.

2, Izomteszteléssel felmérjük a problémához kapcsolódó blokkokat.

 • Izomtesztelés:

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás. Agyunk, sejtjeink és az izmaink tárolják az életünk során megélt eseményeket, traumákat, blokkokat. Izmaink lekapcsolnak, elgyengülnek bármely kellemetlen érzés, vagy emlék hatására.  A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a vizsgálandó testrészre, amely gyenge, vagy erős izom-választ ad a feltett „kérdésre”. Izomteszteléssel direkt kérdéseket is intézhetünk a kliens belső tudásához, és igen-nem válaszokat kaphatunk. Mindezek segítségével megtudhatjuk a probléma okait.

3, A megfelelő korrekciókat alkalmazva visszaállítjuk az energetikai egyensúlyt.

Ezek a korrekciók gyengéd és fájdalommentes technikák, melyek gyors változásokat eredményeznek, és kiemelkedő hatékonysággal bírnak.

Mennyi a kezelések időtartama?

Általában 1-1,5 óra alkalmanként.

Touch for Health – TfH (Gyógyító Érintés)

Kidolgozója: Dr. John F. Thie

A Touch for Health az első, valóban holisztikus egészségmegőrző, preventív rendszer, amely az összes kineziológiai ág alapja. A keleti gyógymódok és a nyugati medicina ötvözete, amely összekapcsolja a kiropraktika, akupresszúra és a táplálkozástudomány, valamint a kineziológia ismereteit. Aktiválja a szervezet öngyógyító energiáját az egészség helyreállítása, megtartása érdekében.

One Brain (Egy Agy)

Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candace Callaway

Elsősorban lelki oldalról közelíti meg a problémákat, és oldja azokat a blokkokat, amelyek a testi és pszichés problémák valódi okát képezik. A módszer egyedülálló, az érzelmekkel dolgozik. Figyelembe veszi az agyféltekék funkciójának különbségeit, az adott személy személyiségjegyeit, megtagadott tulajdonságait, szokásos viselkedésmódját stresszes helyzetben. A „One Brain” ág stressz-oldásának eredménye az, hogy a negatív szituáció emléke megmarad, de a hozzá kapcsolódó érzelmi töltés átalakul. Az ember képes lesz felelősségteljes, kompetens személlyé válni és megteremteni a vágyott, pozitív jövőt.

Stress Realese (stressz leépítés, lebontás)

Kidolgozója: Dr. Wayne Topping

A jó közérzet kineziológiája (Wellness Kineziológia) segít a korlátozó hitrendszereink átalakításában. Ezek, az élet minden területén alkalmazható stressz-oldó technikák segítenek legyőzni, átalakítani félelmeinket, kiterjeszteni a tudatosságot és elérni a maximális teljesítőképességet.